Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

IeroSarantaleitourgo_2
Αγαπητοί Αδελφοί
Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Η τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου κατά την διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγέννων είναι μια αξιόλογη λειτουργική και πνευματική εμπειρία και η συμμετοχή σας σ’ αυτό αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία.
Καθημερινά 7:30-9:00 π.μ. θα τελείται η Θεία Λειτουργία στο Ναό μας (τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές η Θ. Λειτουργία θα τελειώνει αργότερα).
IeroSarantaleitourgo_1Το Ιερό Σαρανταλείτουργο γίνεται στο Ναό μας κάθε χρόνο τη Σαρακοστή προ των Χριστουγέννων, με καθημερινή συμμετοχή χριστιανών αδελφών μας. Στο Ιερό Σαρανταλείτουργο οι ενορίτες μας προετοιμάζουν τα προσφερόμενα δώρα και συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία, ενώ στην Ιερά Πρόθεση μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδελφών μας. Η Εκκλησία μας μνημονεύει καθημερινά όλους τους αδελφούς μας και ιδιαίτερα εκείνους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις.
Παρακαλούμε να ζητήσετε από την Νεωκόρο το ειδικό έντυπο για να γράψετε τα ονόματα σας (υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως). Το έντυπο στη συνέχεια συμπληρωμένο παρακαλούμε να το επιστρέψετε στον Ιερό Ναό.
Κατά την περίοδο των σαράντα ημερών από την εκκλησία μας έχει οριστεί να νηστεύουμε και να προετοιμαζόμαστε αναλόγως για να ζήσουμε ευφρόσυνα τις άγιες ημέρες του Δωδεκαημέρου.
Το Σαρανταήμερο δεν έχει την αυστηρότητα της Μεγάλης Σαρακοστής. Αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου και λήγει στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκειά της δεν καταλύεται το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά. Αντίθετα, για τις πρώτες τριάντα τρεις ημέρες της, (που συμβολίζουν τα χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού), δηλαδή μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, έχουμε κατάλυση ιχθύος όλες τις μέρες, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Το ψάρι επίσης καταλύεται στη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου, οποιαδήποτε ημέρα και να πέσει. Από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου καταλύεται μόνον το λάδι, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...