Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά των πασχάλιων ημερών εορτάστηκε στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας κ. Γεώργιος.
Το απόγευμα της εορτής 22 Απριλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης κατά τον οποίο συμμετείχαν πλήθος πιστών ντυμένοι με παραδοσιακές στολές συνοδεύοντας την Εικόνα του Προστάτη τους Αγίου κατά την λιτανεία στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Λεβαδείας πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεώς μας και πλήθος πιστών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφέρεται στο γεγονός της Ψηλαφήσεως του Αποστόλου Θωμά καθώς και στον εορταζόμενο Άγιο Γεώργιο, τονίζοντας την αγάπη των πιστών προς το πρόσωπο του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ευχόμενος οι πρεσβείες του Αγίου προς τον Θεό να συνοδεύουν όλους μας. Επίσης, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, ευλογημένα και ελπιδοφόρα. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου π. Αναστάσιο Γιούλα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου δέχθηκε τις ευχές των αρχόντων, της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Πούλου, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Παπαθωμά και του χριστεπωνύμου πληρώματος της Τοπικής Εκκλησίας, που προσήλθε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο επισκέφθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με την συνοδεία του για να ευχηθεί στον Ποιμενάρχη μας. Ο Σεβασμιώταος κ. Νικόλαος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας έτη πολλά, γεμάτα υγεία και καλλίκαρπο Αρχιερατεία. Ο Σεβ. κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για την επίσκεψη και τις ευχές.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Θηβών συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του επισκόπου, ο οποίος βρίσκεται «εις τύπον και τόπον Χριστού» και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Τους ύμνους του μεθέορτου Εσπερινού απέδωσαν οι γυναικείες αδελφότητες των Ιερών Μονών Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι Θηβών) και Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου, του Δημάρχου Χαλκίδος κ. Παγώνη, του Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Θηβών κ. Αλεξόπουλου, των Κληρικών, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και των πιστών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

https://www.ekklisiaonline.gr





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...