Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, στη Θήβα

Μέσα στην εόρτια πασχαλινή περίοδο που διανύει η Εκκλησία μας εορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην πόλη των Θηβών, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, Επισκόπου Θηβών και Εξάρχου πάσης Βοιωτίας.
Το εσπέρας της Δευτέρας 28ης Απριλίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρυστίας κ.Σεραφείμ και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.
Πριν το τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος εξέφρασε τη χαρά του προς τους Αρχιερείς καθώς και τους πιστούς που προσήλθαν για να συνεορτάσουν τον Άγιο Ιωάννη, που η πόλη των Θηβών γνώρισε ως στοργικό Ποιμένα και άνθρωπο του Θεού που συνέδεσε την διακονία του λαού με την φιλανθρωπία, έναν Άγιο τόσο φιλάνθρωπο που μας θυμίζει το χρέος μας ότι πρώτα πρέπει να είμαστε φιλόθεοι και μετά φιλάνθρωποι.

Κατόπιν το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής του Θωμά. Τόνισε ότι ο Χριστός πρέπει να είναι το κέντρο και το επίκεντρο της ζωής μας και ο Άγιος Ιωάννης έκανε κέντρο της ζωής του το Χριστό, έβαλε το Χριστό στη ζωή του, στην καρδιά του και στο νου του και έγινε Άγιος.
Το πρωί της Τρίτης 29ης Απριλίου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμος, ο οποίος εξήρε την σπουδαία προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους.
Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τους άρχοντες, τους Ιεροψάλτες και όλους τους πιστούς που προσήλθαν να εορτάσουν τον πολιούχο Άγιο της πόλης.
Επίσης παρουσίασε τον νέο Ηγούμενο της Μονής Σαγματά π. Παΐσιο καθώς και της Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανό στους οποίους ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο τους.
Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών και σύσσωμου του λαού της πόλεως των Θηβών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...