Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η Μεγάλη Εβδομάδα μπροστά μας...

Καθαρή συνείδηση!
Αυτή η ανεκτίμητης αξίας Θυσία του Χριστού, γράφει ο άγιος Απόστολος στην επιστολή του, «καθαριεί την συνείδησιν υμών από νεκρών έργων εις το λατρεύειν Θεώ ζώντι» καθαρίζει τη συνείδησή σας από τα έργα της αμαρτίας, που νεκρώνουν την ψυχή, και σας αξιώνει να λατρεύετε αξίως τον ζωντανό Θεό.
Κάθε αμαρτία μολύνει το εσωτερικό μας και δημιουργεί τύψεις στη συνείδησή μας. Πως να τολμήσουμε να πλησιάσουμε τον άγιο Θεό, όταν έχουμε την ψυχή μας μολυσμένη με τόσες αμαρτίες; Τίποτε άλλο δεν μπορεί να μας απαλλάξει από το βάρος αυτό και να μας καθαρίσει από τον ρύπο της αμαρτίας, παρά μόνο το ατίμητο Αίμα του Κυρίου.
Καθώς λοιπόν πλησιάζουμε ήδη προς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ας φροντίσουμε να καθαρίσουμε την ψυχή μας με το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ώστε να ξιωθούμε να λατρεύσουμε τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο «ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι» και να κοινωνήσουμε το Πανάγιο Σώμα και το Τίμιο Αίμα Του με αγνή συνείδηση και καρδιά γεμάτη από ευγνωμοσύνη και αγάπη προς τον αιώνιο Λυτρωτή μας. xristianos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...