Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Θαύμα από την Παναγία τη Γοργοϋπήκοο στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας

Του Αρχιμ. Δημητρίου Τζιαφά
«Ως θεόβρυτον κρήνην των αϋλων χαρίτων Σου, την θαυματουργόν Σου Εικόνα Θεοτόκε πλουτίσαντες… συ γαρ Γοργοϋπήκοος βοηθός…»
Από το έτος 1965, στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, θησαυρίζεται αντίγραφο της Ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, την οποία όλως ιδιαιτέρως ευλαβούνται και σεμνύνονται οι ενορίτες καταφεύγοντες στη χάρη και τη μεσιτεία της.
Το έτος 2010, το οποίο αποτέλεσε και επετειακή χρονιά λόγω της συμπληρώσεως εβδομήντα πέντε (75) ετών από των εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού (29 Νοεμβρίου 1935) υπό του μακαριστού μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Γενναδίου, δημιουργήθηκε στο νάρθηκα ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο και καθιερώθηκε η εορτή Της την 1η Οκτωβρίου εκάστου έτους. Παράλληλα θεσπίσθηκε να ψάλλεται ο Παρακλητικός Της Κανόνας κάθε Τετάρτη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Τον Ιούνιο του 2012 διαγνώσθηκε σε συνεργάτη του Ιερού Ναού, ηλικίας 29 ετών, νεοπλασία στο πάγκρεας και ξεκίνησε η διαδικασία χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών για την αποκατάσταση της υγείας του.
Επισκέφθηκε μάλιστα αρκετά εξειδικευμένα διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν θετικά καθώς εξελίχθηκε μεταστατικά σε διάφορα σημεία του σώματος και συγκεκριμένα στο στομάχι, στο έντερο, στο αίμα και στον εγκέφαλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επί καθημερινής βάσεως οι ιερείς και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού παρακολουθούσαμε το νεαρό ασθενή, ένδακρυ και γονυπετή, να καταφεύγει ταπεινά προσευχόμενος στη χάρη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίπονης αυτής δοκιμασίας, συμμετείχε ενεργά στη μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας με τακτικότατη εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία.
Πολλάκις μάλιστα, και κυρίως τις ημέρες κατά τις οποίες υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονταν στο Ναό και έψαλλαν την Παράκληση της Παναγίας.
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο περιστατικό έλαβε χώρα την παραμονή της πανηγύρεως της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου την 30η Σεπτεμβρίου του προαπελθόντος έτους 2013 κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής ιεράς αγρυπνίας, η οποία παραδοσιακά τελείται στον Ιερό μας Ναό την ημέρα αυτή.
Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ένας όσιος μοναχός από το Άγιο Όρος, ο οποίος ενημερώθηκε για το πρόβλημα υγείας του εν λόγω νέου και υποσχέθηκε να προσεύχεται και τον μνημονεύει στο περιβόλι της Παναγίας, προφητεύοντας ότι σύντομα θα θεραπευθεί.
Ανήμερα της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων του τρέχοντος έτους 2014, εισήχθη εσπευσμένα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση, όπως διαγνώσθηκε από τους θεράποντες ιατρούς.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βεβαίωναν τη σοβαρότητα της κατάστασης και ο κίνδυνος για τη ζωή του ήταν πλέον ορατός.
Όμως, άλλα οι άνθρωποι βούλονται και άλλα ο Θεός κελεύει! Το βράδυ της ημέρας εκείνης η Παναγία η Γοργοϋπήκοος εμφανίσθηκε στον ύπνο του ασθενούς, κατά την ομολογία του ιδίου, και τον ενθάρρυνε αποκαλύπτοντας του ότι άκουσε τις προσευχές και τις παρακλήσεις τις δικές του, των ιερέων και των δικών του ανθρώπων και θα τον θεραπεύσει.
Πράγματι, την επόμενη ημέρα, το θαύμα έγινε! Ενώ μέχρι τη στιγμή εκείνη βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, ξύπνησε από το κώμα και επικοινώνησε αρχικά με τους ιατρούς και εν συνεχεία με τους οικείους του. Οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε τις επόμενες ημέρες, αποδείκνυαν το θαύμα!
Κανένα ίχνος καρκίνου δεν υπήρχε σε κανένα σημείο του σώματος του προς μεγάλη έκπληξη των ιατρών. Σε λίγες μόλις ημέρες, και συγκεκριμένα την 10η Ιανουαρίου, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο πλήρως θεραπευμένος και επέστρεψε κανονικά στον Ιερό Ναό, όπου συνεχίζει να διακονεί μέχρι και σήμερα.
Προς μόνιμη και διηνεκή την απόδειξη του θαύματος, όλα τα στοιχεία των ιατρικών εξετάσεων και των γνωματεύσεων προ και μετά την ίαση του ασθενούς, κατατέθηκαν από τον ίδιο και θα παραμείνουν στο αρχείο του Ιερού Ναού.
Δοξολογούμε τον εν Τριάδι Άγιον Θεόν, ο οποίος, παρά την αναξιότητα και την αμαρτωλότητά μας, «επεσκέψατο ημάς εξ ύψους» και μας απέστειλε την Παναγία Μητέρα Του και μητέρα ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, την Πλατυτέρα των Ουρανών, το σκήπτρο της Ορθοδοξίας και τη δόξα του θήλεος, να μας αγκαλιάσει με τη μητρική της στοργή και να μας γεμίσει με πίστη και ελπίδα χαρίζοντας το μεγάλο και πολυπόθητο δώρο της υγείας σε ένα νέο παιδί της ενορίας μας.

«Δόξα τη πρός ημάς Σου  ανεκφράστω προνοία Άχραντε»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...